Kitüntették a Herman Ottó Gimnázium tanárát

Megosztás

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mellett működő Pro Progressio alapítvány közel tizenöt éve részesít elismerésben olyan kiemelkedő középiskolai tanárokat, akik a műszaki és természettudományi pályákra eredményesen készítik fel a diákjaikat úgy, hogy azok magasabb szintről indulhassanak a diplomához vezető úton.

Juhász Attila matematika-kémia-számítástechnika szakos pedagógus első és mind ez idáig egyetlen munkahelyére 1991-ben, az egyetem befejezése után került. Előtte is Hermanba járt, így nem volt számára ismeretlen visszatérni ide.

Juhász Attila

Néhány hete e-mailben értesült arról, hogy megkapta a díjat. Mellyel az intézményen belüli tehetséggondozásban, az érettségiken és a tanulmányi versenyeken elért eredményeiben játszott szerepén, valamint a szaktanári és osztályfőnöki munkáján túl vélhetően az iskolán kívüli feladatait, így a tantárgyi bizottságokban elfoglalt helyét és az emelt szintű érettségi feladatok lektorálásában történő közreműködését is honorálhatták.

2014-ben már a „Magyar Kémia Oktatásért Díj”-at is elnyerte. Jóllehet, a legnagyobb és legszebb feladatként mindvégig az osztályfőnökségre tekintett. Három négy évfolyamos és két nyolc évfolyamos osztályt vezetett már el az érettségi vizsgákig.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek